ЗС РФ СТЯГУЮТЬ ТА ЗОСЕРЕДЖУЮТЬ ВАЖКЕ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВУ ТЕХНІКУ НА ЛУГАНСЬКОМУ НАПРЯМКУ

Збройні формування Російської Федерації стягують та зосереджують важке озброєння та військову техніку на Луганському напрямку.

Про це 6 червня ц.р. повідомляє прес-служба штабу операції Об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на СЦКК.

“Українська сторона СЦКК повідомляє, що російсько-окупаційні війська нарощують озброєння та військову техніку, зосереджуючи її в місцях постійної дислокації на Луганському напрямку”, — йдеться в повідомленні.

Так, 1 червня безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ виявив два міномети 2Б11 «Сані» калібру 120 мм поблизу населеного пункту Сентянівка на захід від Луганська. Окрім того, 2 червня виявлено дев’ять РСЗВ на полігоні поблизу населеного пункту Міусинськ, що на південний захід від Луганська.

Спостерігачі також зафіксували озброєння, розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння. Зокрема, 2 червня місією ОБСЄ виявлено присутність 24 танків, трьох зенітних ракетних комплексів на полігоні поблизу населеного пункту Бугаївка, 10 танків, сім самохідних та 13 буксируваних гаубиць на полігоні біля Міусинська. Крім того, зафіксовано 21 танк на полігоні біля населеного пункту Круглик на південний захід від Луганська.

Також 3 червня безпілотник місії виявив одну самохідну гаубицю 2С1 «Гвоздика» калібру 122 мм, 18 буксируваних гаубиць 2А65 «Мста-Б» калібру 152 мм, а також вісім одиниць 2A36 «Гіацинт-Б» калібру 152 мм і один бронетранспортер МТ-ЛБ зі встановленою на ньому туреллю самохідної артилерійської гармати 2С9 «Нона-С» калібру 120 мм поблизу населеного пункту Хрустальний на південний захід від Луганська, підкреслюється в повідомленні.

 

Поделиться публикацией