ЗАСТУПНИК СЕКРЕТАРЯ РНБО РОЗКРИТИКУВАВ ПРОЕКТ ДЕРЖАВНОГО ОБОРОННОГО ЗАМОВЛЕННЯ У ПУБЛІЧНОМУ ЗВЕРНЕННІ

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос 19 лютого публічно звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом не затверджувати державний оборонне замовлення на 2020-2022 роки і відправити його на доопрацювання.

 

Кривонос вказав на небезпеку «зриву ключових оборонних програм та ініціатив» і послаблення обороноздатності держави, якщо недоліки не будуть усунені. Особливу небезпеку, на думку заступника секретаря РНБО, становить ризик заморожування ракетної програми.

 

«Її розвиток турбує не лише мене, військових, а ще багатьох свідомих українців. Також вона цікавить і росіян, тому що наша ракетна програма — наш щит! Ми — за розвиток програми, а вони — за згортання. Для них наші ракети, як кістка в горлі. Протягом попередніх років, ракетна програма була пріоритетом! Сьогодні цього я не почув», — написав генерал Кривоніс на своїй сторінці в Facebook.

 

Він закликав главу держави і всіх відповідальних за підготовку документа «дуже виважено підійти до стратегічного планування, можливих розвитків подій і прийняти рішення виключно на користь держави, її оборони і безпеки».

 

Як повідомлялося, 18 лютого РНБО схвалила основні показники проекту Державного оборонного замовлення на 2020-2022 років та і передала його на затвердження Кабміну.

 

У 2020 році на виконання державного оборонного замовлення планується витратити майже 26 млрд гривень, що на 16% більше, ніж у 2019 році. Серед іншого, візьмуть участь у виконанні держоборонзамовлення 14 держпідприємств. Вони мають забезпечити виконання 90% замовлення. Решту 10% — мають закрити за рахунок імпорту.

Поделиться публикацией