ДЛЯ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЙ ПОТРІБЕН МАЙДАНЧИК, ЯКИЙ МІГ БИ КЕРУВАТИ ЦИМ ПРОЦЕСОМ

“Потрібен майданчик, що був би зв’язком між Міністерством оборони, Генеральним штабом та приватними і державними компаніями,”- заявив Віктор Павленко, заступник керівника відділу Національного інституту стратегічних досліджень, під час круглого столу УІБД 27 лютого в Укрінформі.

 

“Наприкінці минулого руку ми разом з Українським Інститутом безпекових досліджень розробляли концепцію Агентства з питань розвитку технологій. Дуже гарна ідея була. Відпрацювали структуру, завдання, функції, чим буде займатися. Конкретика була, ми були впевнені в тому, що нас підтримають. Була і попередня домовленість з Міністерством оборони, але коли офіційно ми направили туди наші пропозиції, то отримали незрозумілу відповідь: «Ми самі зробимо таке агентство, яке відповідатиме за розвиток технологій». На цьому ідея зависла. Мій колега з ЦНДІ може підтвердити мої слова. Але для розвитку технологій потрібен майданчик, який міг би керувати цим процесом, був би зв’язком між Міністерством оборони, Генеральним штабом, приватними і державними компаніями.”- зазначив експерт.

 

“Наступне. Наш захід проходить у той період, коли Міністерство оборони закінчило проведення оборонного огляду. Досить гарні напрацювання, хороші ідеї. Була випущена візія Генерального штабу, і це той момент, коли потрібне втручання громадськості, пропозиції для розвитку технологій та озброєння. Чому? Наступним документом після стратегії національної безпеки вийде стратегія оборонної безпеки. За ним піде стратегічний оборонний бюлетень, пріоритети, визначені Міністерством оборони, і далі – державна програма розвитку збройних сил. А це вже гроші. Тобто, те, що буде сплановано, пріоритет по закупівлі озброєння,- те й буде закладене під кошти. Тому я думаю, що буквально за 2-3 місяці ми повинні надати пропозиції Міністерству оборони і Генеральному штабу. Будь-яка думка для них сприятлива. Я працюю безпосередньо з Міністерством і Генштабом і думаю, що всі співробітники там працюють на користь нашої держави і націлені перемогти ворога. Всі зацікавлені в тому, щоб були технології та оборонний потенціал. “- резюмував Віктор Павленко.

 

Поделиться публикацией