ДЕРЖАВА ПОВИННА НАДАВАТИ ПРЕФЕРЕНЦІЇ ПІДПРИЄМСТВАМ, ЩО ВИКОНУЮТЬ ДЕРЖАВНЕ ОБОРОННЕ ЗАМОВЛЕННЯ – ЗАСТУПНИК ГЕНДИРЕКТОРА УКРІННМАШ ОДНОРАЛОВ

Підприємства, які працюють на «оборонку» держави, мають дбати насамперед про те, аби випустити якісну і недорогу продукцію, при цьому отримання надприбутків для них не може бути самоціллю. Так вважає член правління ГО «Ліга оборонних підприємств України», заступник гендиректора УкрІннМаш Ігор Одноралов.

 

«На жаль, сьогодні маємо ситуацію, коли до керівництва державних підприємств прийшли бізнесмени. З моєї точки зору, проблема у тому, що ці люди налаштовані на отримання прибутку. Це правильно з точки зору бізнесу. Вони чітко розуміють схему «гроші – товар – гроші». Чим дорожче продається озброєння, тим більше прибутку отримує підприємство. Але ця схема, на мій погляд, стосується виключно бізнесових проектів, які не пов’язані із обороною держави. Для того, щоб виключити такий підхід до справи, держава повинна надавати деякі преференції тим підприємствам, які працюють на Державне оборонне замовлення», — зазначив він в інтерв’ю агентству «ОПК».

 

Одноралов вважає, що виробництво озброєння і військової техніки повинно бути виключно під крилом держави в незалежності від того, хто під тим крилом є – державні підприємства чи приватні.

 

На його переконання, головне завдання керівника підприємства, яке працює у оборонно-промисловому секторі держави, має бути не отримання прибутку, а вироблення ефективного та максимально дешевого зразка ОВТ. Мовляв, тоді така продукція буде охоче закуповуватися нашою армією і буде конкурентною й на зовнішньому ринку.

 

«Ті підприємства, які працюють на оборону, мають зрозуміти – великих надприбутків там не буде. Але це буде стабільний, гарантований прибуток, визначений державою», — зазначив заступник гендиректора УкрІннМаш.

 

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->