ПРОЦЕСИ ДІЯЛЬНОСТІ ОБОРОННОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ МАЮТЬ БУТИ ПРОЗОРИМИ- ГОЛОВА НАГЛЯДОВОЇ РАДИ ЛІГИ ОБОРОННИХ ПІДПРИЄМСТВ

В нинішніх умовах необхідно зробити більш прозорими процеси функціонування оборонної промисловості , в тому числі- у частині її участі у виконанні державного оборонного замовлення.

Таку думку 8 липня ц.р. під час підписання меморандуму про співробітництво з Українським інститутом безпекових досліджень висловив голова Наглядової ради Ліги оборонних підприємств, екс-прем’єр-міністра України Юрій Єхануров.

 

За словами колишнього глави уряду, сьогодні є досить багато негативних прикладів, що діють всупереч розвитку оборонної промисловості.

Зокрема, на таких великих підприємствах , як “Мотор Січ”,  не розуміють, чому українські платники податків мусять підтримувати французьких виробників вертольотів, і чому такі великі суми вкладено у французькі гвинтокрили, коли ми маємо свої, українські підприємства, що вироблять таку ж номенклатуру техніки.

Юрій Єхануров висловив переконання щодо необхідності об’єднання зусиль приватних підприємств та громадських інституцій задля удосконалення системи планування та реалізації  державного оборонного замовлення.

Поделиться публикацией