ГЕНЕРАЛЬНА ПРОКУРАТУРА ПІДОЗРЮЄ МЕНЕДЖЕРІВ «УКРОБОРОНПРОМУ» У ВИВЕДЕННІ 200 МЛН ГРН З РАХУНКІВ ДЕРЖКОНЦЕРНУ

Генеральна прокуратура має у своєму розпорядженні дані про виведення посадовими особами ДП «Укроборонпром» 200 мільйонів гривень з рахунків держконцерну, повідомив 1 листопада голова ГПУ Юрій Луценко.

«Ми обґрунтовано підозрюємо, що посадові особи цього держпідприємства через вже встановлену наслідком фіктивну структуру вимели 200 мільйонів оборонного бюджету», — заявив генпрокурор на брифінгу в Києві.

За словами Луценка, 27 жовтня ГПУ і Державна фіскальна служба провели обшуки одному з підприємств концерну «незважаючи на серйозний опір».

У прес-релізі Генпрокуратури, поширеному ввечері в середу, 1 листопада, сказано що Слідче управління ДФС під процесуальним керівництвом ГПУ розслідує розтрату 198 мільйонів гривень посадовими особами дочірньої компанії «Укрспецекспорт» «Спецтехноекспорт». Їм інкримінують злочини, передбачені ч. 5 ст.191 і ч. 1 ст.205 Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження були проведені обшуки в приміщеннях компанії, а також за місцем проживання директора та бухгалтера підприємства. Під час обшуку у директора «Спецтехноекспорту» Павла Барбула були вилучені 120 тисяч доларів.

Раніше журналісти програми «Наші гроші» повідомили, що ДП «Укроборонпром» перераховує десятки мільйонів бюджетних коштів на фіктивні фірми. У свою чергу в «Укроборнпром» заявили, що підприємство фізично не могло відмити заявлену суму.

Поделиться публикацией
-->