В РФ ЙДЕ ПРИХОВАНА МОБІЛІЗАЦІЯ, СТВОРЮЮТЬСЯ «ПАТРІОТИЧНІ» БАТАЛЬЙОНИ – ПРЕДСТАВНИК ГУР МОУ

Втрати противника на війні значні, йде прихована мобілізація – створюються «патріотичні» батальйони у всіх федераціях рф.

Про це 21 липня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на представника Головного управління розвідки МОУ Вадима Скібіцького на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«За нашими оцінками втрати противника доволі значні… але вони не критичні для рф, тому що мобілізаційний ресурс у них великий. Але ми вже бачимо проблеми, насамперед — це проблеми з комплектуванням бойових підрозділів, дефіцитних спеціальностей — це механіки, водії, навідники гармат. Тобто спеціальності, які потребують певної підготовки», — сказав представник ГУР.

За його словами, в пунктах постійної дислокації не вистачає особового складу. Вже формуються змішані батальйони, які включають військових з різних військових частин. Крім того, дуже активно рф почала використовувати прихований мобілізаційний ресурс.

Скібицький пояснив, що є два підходи. Перший це – два роки назад була створена система — бойовий армійський резерв країни — БАРС. Зараз за рахунок БАРСу комплектуються стрілецькі батальйони, які направляються в Україну.

Другий підхід – це створення так званих патріотичних батальйонів за національним принципом. «Дана вказівка москви на створення таких батальйонів у всіх федеральних утвореннях рф, зокрема, москві, петербурзі, башкирії. Тобто кожна федеральна одиниця має сформувати такий стрілецький батальйон чисельністю 500-600 осіб, які будуть використовуватись для бойових дій.

Поделиться публикацией