ВІДСУТНІСТЬ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ ЗАГОЖУЄ ФУНКЦІОНУВАННЮ МИКОЛАЇВСЬКОГО СУДНОБУДІВНОГО ЗАВОДУ — УКРОБОРОНПРОМ

Діяльність Державного підприємства «Миколаївський суднобудівний завод» (раніше – ім. 61 комунара), що входить до складу ДК «Укроборонпром», паралізована через відсутність рішення Уряду щодо ракетного крейсера проекту 1164, заводський №2011, повідомляє офіційний сайт Укроборонпрому.

Вчора керівництво ДК «Укроборонпром»  звернулось до Секретаря Ради національної оборони та безпеки України Олександра Турчинова за сприянням у вирішенні долі стратегічного підприємства.

«На сьогодні арештовані рахунки підприємства, а заборгованість по заробітній платі становить понад 58 млн грн. Ці борги накопичились через припинення в лютому 2015 року відшкодування витрат підприємства на утримання крейсера», — йдеться у повідомленні.

У державному концерні стверджують: Миколаївський суднобудівний завод вже третій рік самотужки виконує відповідні роботи, адже припинення утримання крейсера призведе до руйнування його енергетичних вузлів, елементів обладнання, екологічного забруднення акваторії річок Буг та Інгул. При цьому в результаті руйнування та проведення консервації вартість крейсера у розмірі капітальних інвестицій впаде до вартості металобрухту, попереджають в Укроборонпромі.

Як зазначається у інформації концерну, Укроборонпром підготував та спрямував на розгляд Кабінету Міністрів України проект щодо врегулювання питань, пов’язаних з демілітаризацією та подальшим використанням цього ракетного крейсера. Проектом розпорядження передбачається відшкодування підприємству витрат за утримання крейсера, що дало б змогу погасити заборгованість із заробітної плати.

«Відсутність державної підтримки стратегічного суднобудівного підприємства країни унеможливлює не лише його виведення з кризового становища, а й загрожує його функціонуванню загалом», — констатують у органі управління заводом.

Нагадаємо, що Державний концерн «Укроборонпром» у серпні цього року вже звертався до Кабінету Міністрів України з проханням вирішити питання та прийняти на облік Міністерства оборони України недобудований ракетний крейсер проекту 1164, що нині перебуває в акваторії ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара».

ІА «ОПК»

 

Поделиться публикацией
-->