ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ПОРОШЕНКА ТА ПОМІЧНИКА ДЕРЖАВНОГО СЕКРЕТАРЯ США ВЕССА МІТЧЕЛЛА

Президент України Петро Порошенко прийняв Помічника Державного секретаря США Весса Мітчелла. Таку інформацію повідомляє Defense express 3 травня ц.р.

Під час зустрічі було обговорено безпекову ситуацію на Донбасі та необхідні першочергові кроки з метою досягнення прогресу у мирному врегулюванні.

Зокрема, було скоординовано підходи щодо реалізації ініціативи з розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону.

Наголошено на відповідальності Росії за повне виконання Мінських домовленостей та відповідно необхідності продовження санкцій проти РФ до відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

 

Глава держави закликав американську сторону до більш активного залучення до питання звільнення українських політв’язнів, які утримуються в російських тюрмах, та українських заручників.

 

Петро Порошенко висловив вдячність американській стороні за тверду і рішучу підтримку у боротьбі з російською агресією. Підкреслено важливість надання Україні військової допомоги та відзначено рішення Вашингтону щодо постачання оборонних озброєнь.

Сторони скоординували кроки із протидії будівництву проекту «Північний потік — 2»

Петро Порошенко поінформував американську сторону про досягнутий прогрес у реалізації реформ в Україні, зокрема у сфері безпеки і оборони, боротьби з корупцією.

 

Президент України та Помічник Державного секретаря обговорили питання розвитку двосторонніх політичних контактів та активізації торговельно-економічної співпраці.

 

Поделиться публикацией