ВОЛОНТЕРИ ЗАКУПИЛИ ДЛЯ ПОТРЕБ ЗСУ 17 БЕЗПІЛОТНИКІВ

Волонтери передадуть ЗСУ 17 безпілотників.

Про це 3 серпня повідомив мілітарний Мілітарний.

Благодійний фонд допомоги армії «Повернись живим» спільно з волонтером Сергієм Притулою закупили для потреб Збройних сил квадрокоптери на понад 700 тис. грн. Про це йдеться на сторінці фонду у соціальній мережі Facebook.

Як повідомляють у фонді, загалом підрозділи Збройних Сил, які виконують завдання в зоні проведення ООС, отримають 17 БПЛА – це цивільні квадрокоптери виробників DJI та Autel, 10 з яких придбані за кошти зібрані Сергієм Притулою, 5 – коштом донорів «Повернись живим», ще 2 були подаровані небайдужими.

Загальна вартість закупленої техніки, включно з подарованими одиницями, складає 702 тисячі 500 грн.

Це приклад того, як у важливий для країни момент люди об’єднуються задля досягнення результату. У «Повернись живим» та Сергія одна мета – вберегти життя наших воїнів на передовій та зробити так, щоб окупанту було непереливки. За допомогою цивільних безпілотників ми можемо спростити українським захисникам виконання цього завдання й при цьому вони не зазнаватимуть втратвід ворожих обстрілів. Так, сьогодні квадрокоптери на фронті витратнийматеріал, але бодай одне врятоване за їх допомогою життя повністю перекриває всі можливі витрати, – говорить Керівник військового відділу Фонду «Повернись живим» Андрій Римарук.

Повідомлено, що доставлення квадрокоптерів на фронт здійснять співробітники Фонду.

Після цього інструктор фонду «Повернись живим» з підготовки операторів БПЛА проведе навчання із застосування та управління безпілотниками у бойових підрозділах Збройних сил, що залучені до проведення Операції Об’єднаних Сил.

Це допоможе забезпечити максимальну ефективність використання переданої техніки.

Поделиться публикацией