В РБ РОЗРОБИЛИ КОМПЛЕКС РОЗРОБИЛИ КОМПЛЕКС ДЛЯ БОРОТЬБИ З БПЛА

У сусідній Білорусі розробили комплекс «Гроза-Р4» для боротьби з БПЛА.

Про це 3 серпня ц.р. повідомив портал Мілітарний.

В повідомленні йдеться, що ВАТ «КБ Радар» завершило розробку, виготовлення і приймальні випробування пристрою блокування радіоканалів управління і навігації БПЛА «Гроза-Р4», призначеного для запобігання несанкціонованому проникненню безпілотників на територію, що охороняється, повідомляє «Державний військово-промисловий комітет Республіки Білорусь».

Пристрій виконаний у вигляді кейса з габаритними розмірами 103х63х23 см, що встановлюється на штатив на поворотно-похилому кронштейні.

Маса виробу близько 20 кг. Комплекс може експлуатуватися як зі стаціонарного положення, так і на відкритих рухомих платформах.

Пристрій «Гроза-Р4» може застосовуватися в різних умовах місцевості, в тому числі у населених пунктах. Повідомлено, що його застосування не вимагає тривалої підготовки і наявності спеціальних навичок у оператора.

Простота експлуатації виробу дозволяє його поворотом в бік повітряної цілі і натисканням кнопки блокувати канали управління безпілотником. В результаті БПЛА здійснює вимушену посадку або повертається в точку зльоту.

Якщо безпілотник починає повернення в точку зльоту, то оператор комплексу натисканням кнопки може блокувати канали навігації, що призводить до вимушеної посадки дрона або його переходу в некерований політ з подальшим падінням.

Також можлива робота комплексу в режимі всеспрямованого випромінювання, при якому не потрібно поворот вироби в сторону безпілотника.

Дальність придушення каналів управління і передачі даних БПЛА становить до 1 км, час безперервної роботи на випромінювання – до 60 хв.

Поделиться публикацией