ВИЗНАЧЕННЯ ЗАКОНОМ РОСІЇ КРАЇНОЮ-АГРЕСОРОМ МОЖЕ СТАТИ СЕРЙОЗНИМ ВИКЛИКОМ ДЛЯ МОСКВИ – ЕКСПЕРТИ

16 січня 2017 року чергова сесія Верховної Ради України у першу чергу розгляне так званий закон про реінтеграцію Донбасу, який вже поставлено першим для розгляду у проекті Розкладу засідань Верховної Ради України на 16 – 19 січня ц.р.

Як зазначають інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» радниками Експертної Ради Центру армії, конверсії та роззброєння, співробітники Національного інституту стратегічних досліджень, Вадим Тютюнник та Валентин Горовенко, хоча стосовно змісту та необхідності ухвалення означеного Закону в Україні існують різні думки, він може стати серйозним викликом для Москви, зокрема, внаслідок, визначення Росії у законі країною-агресором.

Відзначаючи важливість визначення у преамбулі проекту Росії країною-агресором, яка розв’язала проти України міждержавний збройний конфлікт, окупувала частину її території та постійно підживлює загострення бойових дій на Донбасі, експерти вважають, що завдяки цьому, зокрема, буде покладено край російським інсинуаціям про нібито існування в нашій державі внутрішнього збройного конфлікту, неучасті Росії у бойових діях на сході України тощо.

Вадим Тютюнник та Валентин Горовенко переконані, що невипадково напередодні розгляду проекту Закону, 11 січня ц. р., «миротворець» Путін розповів про начебто незацікавленість у заморожуванні конфлікту на Донбасі, необхідність реалізації Мінських угод, бажання налагодити братерські стосунки з Україною, а також готовність повернути захоплені у Криму українські кораблі, літаки, бронетехніку та інше озброєння тощо.

Поделиться публикацией