АВТОКРАЗ ЗРОБИВ РОЗМІНУВАЛЬНИК НА ЗАМОВЛЕННЯ ДСНС

ПрАТ «АвтоКрАЗ» доповнило лінійку своєї броньованої техніки піротехнічною машиною важкого типу. На замовлення ДСНС було розроблено спеціальний автомобіль КрАЗ-6322 ПМ-В, повідомляє офіційний сайт підприємства.

Машина призначена для виявлення вибухонебезпечних предметів, перевезення спеціального майна, спорядження, вибухових речовин та засобів підриву, забезпечення робіт із розмінування, завантаження, розвантаження вибухонебезпечних предметів та транспортування їх до місця знищення, йдеться у повідомленні.

За інформацією ПрАТ «АвтоКрАЗ», аналогічний автомобіль виготовили минулого року на базі повнопривідного автомобіля КрАЗ-5233ВЕ, проте у порівнянні по функціональним якостям і конфігурації попередник значно уступає новоствореному спецавто. Серед відмінностей, зокрема,  наявність вантажного відсіку, відділеного від відсіку спецобладнання броньованою перегородкою, що витримує обстріл в горизонтальній площині набоями класу захисту ПЗСА-6.

У нового автомобіля броньована, двомісна кабіна (клас захисту ПЗСА-4) обладнана кулестійким склом із підігрівом із таким же рівнем захисту, як і у відповідних конструкцій корпусу. Кран-маніпулятор – PALFINGER, із механічним приводом та тяговим зусиллям 12 тонн, додатково обладнаний камерою огляду із передаванням зображення на монітор в кабіні. Керування ним здійснюється за допомогою дистанційного пульта з відстані 10 м.

«Такі розмінувальники із найсучаснішим обладнанням дуже актуальні на сході країни для очищення землі Донбасу від смертоносних вибухових пристроїв», — стверджують на АвтоКрАЗе.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->