1

ПРОФІЛЬНОГО ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ МІНОБОРОНИ ЗВІЛЬНЯЮТЬ ЗА ПУБЛІКАЦІЮ У «ДЗЕРКАЛІ ТИЖНЯ» — ДЖЕРЕЛО В МОУ

Директора департаменту розробок і закупівлі озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Романа Башинского вимусили написати рапорт на звільнення, а цього тижня рапорт був підписаний. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомило джерело у військовому відомстві. За інформацією джерела, причиною цього стала публікація у газеті «Дзеркало тижня» (ZN №1150, 1 липня — 7 липня), у якій оприлюднена низка документів, в тому числі, інформування у першій декаді травня поточного року міністром оборони Степаном Полтораком секретаря РНБОУ Олександра Турчинова (документ за №220/3650) про низку невиконаних замовлень підприємствами оборонно-промислового комплексу України, переважно, ДК «Укроборонпром».

Так, згідно з даним документом, відбувся зрив поставок озброєнь для ЗСУ. А саме, «у 2016 р. ДП «Київський бронетанковий завод» поставив 26 бронетранспортерів БТР-3ДА замість належних 42, ДП «ХКБМ ім. Морозова» — половину із замовлених тренажерів для танка Т-64, ДП «КБ «Артилерійське озброєння» у визначені контрактом терміни поставило
98 одиниць 82-мм мінометів замість 140, ПАТ «Завод «Маяк» — 250 одиниць 120-мм міномета «Молот» замість 280». На думку джерела, Башинський лише став «стрілочником»; «цей офіцер ніколи не мав бізнесових інтересів або упереджених думок щодо тієї чи іншої продукції».

Співбесідник «ОПК» також зазначив, що досі, на початку липня ц.р., низка підприємств не почала виконувати державне оборонне замовлення цього року – внаслідок нездатності Міноборони узгодити зміни вартості продукції, які відбулися у поточному році. Він підтвердив, що затримки платежів є «фактично нормою» для військового відомства сьогодення – незважаючи на війну на сході України.

Поделиться публикацией

Комментарии

-->