ЙМОВІРНІ КОРЕКТИВИ ПОЛІТИКИ США ЩОДО ПОЛІТИЧНОЇ ПІДТРИМКИ ІЗРАЇЛЮ. ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО ДЛЯ УКРАЇНИ

На конфіденційній зустрічі з представниками арабських спільнот у США високопоставлений радник президента Байдена з питань зовнішньої політики визнав недоліки в реакції Сполучених Штатів на конфлікт у Газі. Він висловив сумнів щодо готовності ізраїльського уряду до реалізації значних ініціатив щодо створення палестинської держави.

Про це 9 лютого повідомило видання The New York Times.

На зустрічі у Дірборні (Мічиган) Джон Файнер, радник Байдена, зазначив:

«Ми дуже добре усвідомлюємо, що припустилися помилок у реакції на кризу з 7 жовтня. Ми залишили вкрай руйнівне враження, засноване на абсолютно неадекватному публічному сприйнятті того, наскільки президент, адміністрація та держава цінують життя палестинців. І все це почалося, чесно кажучи, на досить ранній стадії конфлікту», – сказав Файнер. New York Times, отримавши запис його виступу, зазначив, що ці висловлювання були зроблені на тлі закликів від адміністрації Байдена до Ізраїлю застосовувати більш стриманий та вибірковий підхід у своїх військових діях. 8 лютого президент Байден охарактеризував дії Ізраїлю в Газі як надмірні. Деякі фахівці вважають, що США хочуть запровадити санкції проти солдатів ЦАХАЛ.

Для України розвиток даної ситуації є вкрай важливим, оскільки надає чітку картину наслідків потужної серії інформаційних операцій, передусім Росії, яка спроміглася використати напрацювання спецслужб в багатьох країнах Європи, а також залучити на свій бік тритуни деяких міжнародних організацій.

Поделиться публикацией