УДАРУ ЗСУ ПО АЕРОДРОМУ «БЕЛЬБЕК» ПОГЛИБИВ ПРОБЛЕМИ РФ ЩОДО УПРАВЛІННЯ БОЙОВОЮ АВІАЦІЄЮ

Удар українських військових по аеродрому «Бельбек» в тимчасово окупованому Криму ще більше підірвав потенціал авіації РФ, зазначає розвідка Великої Британії у соцмережі Х.

У Міноборони Британії позначили, що 31 січня унаслідок удару по аеродрому «Бельбек» було знищено бункер координаційного центру радіолокаційного контролю.

«Це майже напевно погіршить здатність Росії координувати повітряну діяльність у Чорноморському регіоні, збільшуючи залежність від і без того перевантаженого парку літаків A-50, а також на все більш виснажених досвідчених фахівців, які можуть керувати повітряними операціями», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російська повітряна доктрина передбачає значну роль наземних пунктів управління для координації своїх повітряних сил, особливо винищувачів. У розвідці наголосили, що з огляду на бойові дії в Україні, російські пілоти, швидше за все, страждають від бойової втоми. «Будь-які подальші удари по критично важливих вузлах координації в Криму майже напевно посилять цей тиск, створюючи підвищену ймовірність помилки або прорахунку», – додали в Міноборони.

31 січня ЗСУ атакували аеродром «Бельбек» у тимчасово окупованому Криму. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що під час удару по аеродрому «Бельбек» ЗСУ вдалося пошкодити три літаки ворога.

Поделиться публикацией