УКРАЇНА ЗБІЛЬШИЛА ВИПУСК САУ «БОГДАНА» ДО 6 ОД. НА МІСЯЦЬ, А БТР – У 5 РАЗІВ

Українські заводи на кінець року у п’ять разів збільшили випуск вітчизняних бронетранспортерів у порівняні з весною 2023 року.

Про це міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив на пресконференції 27 грудня

Камишін також повідомив, що оборонка довела випуск українських САУ «Богдана» до 6 одиниць на місяць і планує збільшувати цю цифру.

Крім того він вперше озвучив цифри, що державні заводи вп’ятеро наростили випуск БТРів. А державні і приватні компанії за 2023 рік виробили у 3,4 раза більше броньованої техніки ніж у 2022-му.

«Із прогнозованого зростання нашого ВВП на 4,9% частка ОПК складає 1,5%. Ми доводимо, що оборонка буде локомотивом нашого відновлення… Ми ще не там, де можемо закрити усі свої потреби власним виробництвом, але стратегічно усі наші потреби у броньованих машинах зможуть задовольняти кілька українських компаній, в тому числі приватних», — зазначив Камишін. Міністр додав, що «так само ми кратно (більш як у 2 рази) наростили випуск українських протитанкових комплексів, які на фронті зарекомендували себе часом навіть краще за іноземні аналоги». Камишін також повідомив, що Україна із серпня 2023 року серійно випускає далекобійний дрон-камікадзе, який схожий (за характеристиками) на «Шахед».

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що наразі в оборонній сфері задіяні близько 300 тисяч працівників і працівниць, тож зброї українського виробництва стало значно більше.

Поделиться публикацией