ІРАН ПЕРЕДАЄ РФ СОТНІ ТИСЯЧ АРТСНАРЯДІВ — WSJ

Російські кораблі переправляють через Каспійське море велику кількість артилерійських снарядів та інших боєприпасів з Ірану для поповнення запасів військ, які воюють в Україні. Про це 24 квітня пише The Wall Street Journal.

За даними видання, за останні шість місяців вантажні судна РФ перевезли понад 300 тисяч артилерійських снарядів і мільйон патронів з Ірану в Росію. Дані про постачання передали США, пише WSJ.

За інформацією офіційних осіб на Близькому Сході, остання партія іранської зброї для Росії була відправлена на початку березня на борту російського вантажного корабля «Расул Гамзатов». На кораблі було 1000 контейнерів з 2000 артилерійськими снарядами. Зазначається, що делегація Ірану в ООН і Міноборони Росії не відповіли на запити про коментарі з цього приводу. Відмовилася від коментарів і Рада національної безпеки Білого дому. WSJ пише, що США та їхні союзники шукали способи зірвати поставки зброї Росії з Ірану. За словами офіційних осіб США, в основному Іран використовував вантажні літаки для доставки зброї в Росію, що робило втручання практично неможливим. А дії у Каспійському морі зажадають допомоги від колишніх радянських республік на його узбережжі.

Поделиться публикацией