ПЕРЕДАЧА АМЕРИКАНСЬКИХ ТАНКІВ ЗСУ ВІДБУДЕТЬСЯ ДО КІНЦЯ 2023 РОКУ — ПЕНТАГОН

Американські бойові танки М1 Abrams, призначені для застосування українськими силами безпосередньо в реальних умовах, оснащуватимуться згідно зі специфікою бойових дій в Україні. Райдер також висловив очікування, що остаточна підготовка особового складу ЗСУ на американських танках, а також передача в Україну окремих бойових одиниць М1 Abrams відбудеться впродовж періоду до кінця року.

Про це 25 квітня 2023 року під час брифінгу повідомив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передав власний кореспондент Укрінформу.

А танки М1 Abrams, які США незабаром перекинуть до Німеччини, використовуватимуться лише для навчань українських підрозділів у Графенвері та відрізнятимуться від бойових танків, які будуть надані Україні окремо. «Ці танки призначатимуться лише для тренувань. Це не ті оновлені танки, які згодом поїдуть в Україну», – уточнив представник оборонного відомства США. За його словами, навчальні танки виділяються не із запасів Армії США, а з інших місць зберігання, що дозволить пришвидшити підготовку та пересилання бойових машин Україні.

Поделиться публикацией