ІЗРАЇЛЬ «РОЗСЕКРЕТИВ» БОЙОВУ МАШИНУ МАЙБУТНЬОГО

В майбутньому ізраїльська армія пересяде на «міні-танки», що володіють широкими можливостями.

На конференції International Ground Warfare & Logistics вперше була презентувала програма Carmel, в рамках якої для ЦАХАЛ розробляються перспективні бойові машини.

Демонстрацію проекту Carmel проводив бригадний генерал Діді Бен-Йоаш, керівник підрозділу Future Combat Vehicle при Міноборони Ізраїлю. За словами генерала, «нові машини стануть квантовим стрибком» в порівнянні з моделями бронетехніки, що перебувають на озброєнні сьогодні.

Над створенням перспективної бойової машини Carmel працюють три найбільші оборонні компанії Ізраїлю — IAI, Rafael і Elbit Systems. Кожна з них відповідає за певний напрям. Планується розробити універсальну платформу, на базі якої буде створено сімейство бойових машин різного призначення.

На сьогоднішній день розробники бачать перспективну машину компактної, досить легкою і високотехнологічною. Екіпаж машини буде складатися всього з двох чоловік, спектр завдань яких постараються мінімізувати — людям залишиться лише приймати рішення, тоді як решту всієї роботи за них зроблять автоматизовані системи. При цьому внутрішній простір кабіни дозволить розмістити в ній третього члена екіпажу, яким стане командир бойового підрозділу.

Двигун Carmel буде гібридним, а система захисту універсальної — машина зможе однаково успішно використовуватися на відкритій місцевості і в умовах міського бою. Що стосується озброєння, то за словами Бен-Йоаш, на Carmel можна буде встановлювати всі існуючі види озброєнь — від кулеметів і гармат до ракет.

 

Поделиться публикацией