ПІДРОЗДІЛ «АЕРОРОЗВІДКА» РЕОРГАНІЗОВУЮТЬ

Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 «Аеророзвідка»  реорганізовують.

 

Про це 13 січня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на пресслужбу частини на сторінці у Facebook.

 

Частина припиняє свою діяльність з березня 2021 року відповідно до пропозицій Командувача військ зв’язку і кібербезпеки генерал-майора Євгена Степаненко.

 

Після ліквідації «Аеророзвідки», частина підрозділу перейде у підпорядкування Командування об’єднаних сил, а частина стане науковим складом Військового інституту телекомунікацій та інформатизації.

Перша пропозиція стосовно ліквідації була відмінена міністром оборони, як така, що не відповідає законодавству України і військово-політичним вказівкам Міністерство оборони України, що передбачають створення Центру інновацій на базі в/ч А2724, – йдеться у повідомленні пресслужби.

 

Центр впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 «Аеророзвідка» здійснила розробку системи забезпечення ситуаційної обізнаності «Дельта», системи відеоспостереження вздовж лінії розмежування на Донбасі та низки безпілотних літальних апаратів роторного типу.

Ці спроможності були набуті бойовим досвідом, досвідом і допомогою союзників з НАТО і звичайно наполегливою працею військовослужбовців.

Система «Дельта» бере участь у міжнародних навчаннях Sea Breeze , Rapid Trident та ін., на території України.

 

Предметом особливої гордості є її інтеграція з ракетним комплексом «Нептун», – додали у «Аеророзвідці»

Серед останніх досягнень по розробці безпілотних літальних апаратів мультироторного типу – спільні випробування модернізованих боєприпасів розроблених спільно з заводом «Маяк».

Система відеоспостереження вздовж лінії розмежування була розпочата в січні 2015 року на околицях Донецького аеропорту.

Зараз це розгалужена мережа сотень сенсорів, яка збирає докази агресії РФ та є інструментом цілеуказання.

Поделиться публикацией