ОДНІЄЮ З ГОЛОВНИХ ЗАДАЧ, ЯКА СТОЇТЬ ПЕРЕД МІНОБОРОНИ РФ, Є ЗБЕРЕЖЕННЯ ТЕМПІВ ПЕРЕОСНАЩЕННЯ АРМІЇ І ФЛОТУ

Однією з головних задач, яка стоїть перед Міноборони РФ, є збереження темпів переоснащення армії і флоту, а також зміцнення потенціалу високоточної зброї.

Про це 13 січня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости», посилаючись на заяву глави військового відомства Сергія Шойгу на селекторній нараді з керівним складом Збройних сил країни.

Як зазначив Шойгу, Верховний Головнокомандувач ЗС РФ — президент Володимир Путін високо оцінив досягнуті результати і визначив ключові завдання на 2021 рік.

«Для забезпечення безпеки нашої країни і збереження стратегічного паритету необхідно підтримувати високий рівень готовності ядерної тріади і розвивати її складові», — сказав міністр.

Він додав, що важливо не втрачати темпу переоснащення армії і флоту, зміцнювати потенціал високоточної зброї, своєчасно і в повному обсязі виконувати завдання державного оборонного замовлення. Крім того, підкреслив Шойгу, слід розвивати військову науку і впроваджувати нові способи застосування військ. При цьому потрібно виходити з прогнозів характеру збройних конфліктів і локальних війн, а також перспектив появи у іноземних армій зброї на нових фізичних принципах.

У бойовій навчанні, за заявою Шойгу, належить ширше використовувати роботизовані комплекси, безпілотні літальні апарати і автоматизовані системи управління. Крім цього, буде продовжена робота над вдосконаленням системи соціального захисту військовослужбовців — в тому числі в частині грошового забезпечення та житлового забезпечення.

«Таким чином, перед нами стоять серйозні завдання. І наскільки успішно буде їх рішення, залежить від нашої здатності швидко і гнучко реагувати на зміни в значущих для Збройних сил сферах. На це, а також на важливість безперервного руху вперед Верховний Головнокомандувач звернув особливу увагу », — нагадав глава військового відомства.

Поделиться публикацией