ЄС І США МОЖУТЬ УХВАЛИТИ РІШЕННЯ ПОСТАЧАТИ УКРАЇНІ ЗБРОЮ НАСТУПАЛЬНОГО ХАРАКТЕРУ – ВИСОКОПОСТАВЛЕНИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЧИНОВНИК

ЄС і США можуть ухвалити рішення постачати Україні зброю наступального характеру – високопоставлений європейський чиновник

Європейський Союз і США можуть ухвалити рішення з огляду на останній розвиток подій на військовому фронті, де на деяких ділянках українська армія переходить у контратаку, постачати Україні зброю наступального характеру.

Про це журналістам 29 березня за умов анонімності повідомив у Брюсселі високопоставлений європейський чиновник.

Відповідаючи на запитання, чи можливо в умовах, коли Україна хоче здійснювати контратаку і для цього потребує іншого виду зброї, постачати зброю наступального характеру, він сказав: «Відповідь – так. Має бути простір, щоб зробити більше саме в цьому плані й саме тому, що ви згадали: конфлікт зараз змінюється, українці зараз здійснюють контрнаступ у деяких місцях, і, як ви сказали, для цього потрібен інший вид зброї. Відповідь – так».

Чиновник упевнений, що, «адаптуючись до змін у ситуації, є можливість для зміни нашої співпраці в цій сфері». «Важливий момент був, коли політичне рішення ухвалила Європейська рада – фінансувати за рахунок Фонду мирних можливостей таку допомогу українській армії. Політичне рішення було ухвалено, й наступне – це не нове політичне рішення, а просто рішення в нинішній ситуації», — пояснив він.

Поделиться публикацией