ЧИ СПРАВДІ БУДЕ ОГОЛОШЕНЕ РФ «КАРДИНАЛЬНЕ СКОРОЧЕННЯ БОЙОВИХ ДІЙ»

Глава російської делегації Володимир Мединський по закінченню переговорів України та РФ заявив про рішення «кардинально скоротити бойові дії» по Київському та Чернігівському напрямках. «Влада виходить з того, що в Києві ухвалять рішення і створять умови для подальшої нормальної роботи», — зазначив він.

Також Мединський назвав сьогоднішні переговори «конструктивними».

Варто зауважити, що в Генштабі ЗСУ сьогодні також повідомили, що окупаційні сили почали виводити окремі підрозділи своїх збройних формувань з територій Київської та Чернігівської областей. Однак, зберігається висока загроза нанесення окупантами ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

Також Мединський зазначив, що делегація передасть всі пропозиції української сторони Владіміру Путіну. Його зустріч з президентом Володимиром Зеленський можлива одночасно з попереднім підписанням договору Росії та України на рівні МЗС.

Згодом Мединський виступив з новою заявою, де пояснив, що його слова про «скорочення бойових дій» не означають припинення вогню. Про це повідомили ЗМІ РФ. «Необхідно пройти ще великий шлях, щоб підготувати договір між РФ та Україною на взаємоприємних умовах», — додав він.

Нагадаємо, очільник юридичної групи на переговорах України та Росії Олександр Чалий розповів, що гарантії безпеки повинні бути аналогом 5 статті НАТО. Це означає, що напад на нашу державу вважатиметься нападом на усіх підписантів. Також Чалий зазначив, що в разі їх узгодження наша сторона погоджується на постійний нейтралітет, позаблоковість та безядерність. Але ніщо не повинно суперечити праву на вступ України до ЄС.

Глава української делегацій Давид Арахамія розповів, кого Україна хоче бачити підписантами гарантій безпеки — країн-членів Радбезу ООН. Також він розповів, що дія документу не будуть поширюватися на тимчасово окуповані території Донбасу та Криму, позаяк щодо них є ще не врегульовані питання.

Між іншим, військові фахівці радять не вірити РФ та не допустити втрати оперативної переваги.

Поделиться публикацией