ЯК УДАР ПО ШТАБУ ЧФ РФ У СЕВАСТОПОЛІ ДОПОМОЖЕ УКРАЇНСЬКОМУ КОНТРНАСТУПУ

Атаки на військові об’єкти в окупованому Криму дозволяють не лише знищувати запаси, а й дезорганізувати ворога, що важливо для успішного наступу, розповів в інтерв’ю CNN командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський.

«Дезорганізація сил противника шляхом знищення командних центрів на найвищому рівні призводить до безладу на полі бою. Знищений командир — це знищена командна ланка, а без неї немає злагоджених дій», — пояснив Тарнавський. За його словами, Крим особливо важливий на цьому фронті, оскільки тут є висока концентрація російської військової техніки. «Ми знаємо, звідки вони завдають ударів як із повітряних засобів, так і наземних. Удар по штабу Чорноморського флоту РФ допомагає Україні, а також дає нам надію на майбутнє. Я маю на увазі, що ми маємо можливості вражати їх не тільки попереду, а й у тилу. І коли розумієш, що у ворога в тилу гаряче, це піднімає бойовий дух наших бійців», — додав генерал.

Вдень 22 вересня ЗСУ атакувати штаб Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі. За інформацією начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, загинули щонайменше дев’ять вищих офіцерів, ще 16 дістали поранення. Коригувати удар по штабу Чорноморського флоту допомагали партизани.

Поделиться публикацией