ШОСТКИНСЬКИЙ «ІМПУЛЬС» РОЗПОЧАВ СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО 40-ММ БОЄПРИПАСІВ ЗА СТАНДАРТОМ НАТО

КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс», що входить до складу ДК «Укроборонпром», спільно з ПрАТ «Кузня на Рибальському», розпочало серійне виробництво боєприпасів для 40-мм автоматичного гранатомету – ПГОФ-40, які відповідають стандарту НАТО. Про це передав 18 липня defence-ua.com.

«Вперше в Україні, у співпраці із «Кузнею на Рибальському», було освоєно та розпочате серійне виробництво 40-мм боєприпасів для автоматичного гранатомету. Зараз «Імпульс» працює над тим, щоб збільшити об‘єми виробництва цих боєприпасів шляхом механізації виробництва та запровадженню нових інструментів. При цьому, здебільшого, складання таких боєприпасів – це ручна робота», – заявив директор підприємства Євген Чернов.

ПГОФ-40 – граната осколково-фугасної дії з типорозміром 40х53 мм, що відповідає встановленому у НАТО стандарту боєприпасів до автоматичних гранатометів. У порівнянні із 30-мм гранатами, які зараз використовуються у більшості автоматичних гранатометів, що стоять на озброєнні українського війська, 40-мм граната, має більшу потужність та розліт осколків.

Також заводом було освоєно виробництво спеціальних інертних 40-мм боєприпасів ПГІ-40, які використовуються для пристрілки автоматичного гранатомету та навчання особового складу.

Окрім того, КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс», спільно з ПрАТ «Кузня на Рибальському», освоює виробництво ВОГ-25В, які призначені для стрільби з підстовольних гранатометів для автоматів, що стоять на озброєнні силових структур України.

Нагадаємо, що КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс», який входить до складу ДК «Укроборонпром», є унікальним підприємством для України та одним з небагатьох у всьому світі, яке у замкнутому циклі виготовляє детонатори, капсулі та інші елементи для різних видів боєприпасів, від звичайних патронів до далекобійних ракет типу «земля-земля».

Саме це підприємство є однією з головних складових у програмі створення повного циклу українського виробництва боєприпасів різних видів. Окрім того, тільки на «Імпульсі» в Україні виробляються засоби ініціювання вибухових речовин для проведення підривних робіт у гірничодобувної промисловості, без яких неможливо уявити сучасне видобування корисних копалин.

Поделиться публикацией