ШВЕЦІЯ НАДАСТЬ УКРАЇНІ РЕКОРДНУ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ. ЩО ВХОДИТЬ ДО ПАКЕТУ?

Шведський парламент схвалив запропоновані урядом зміни до держбюджету, що передбачають виділення Україні рекордної військової допомоги на суму $287 мільйонів.

Про це 18 листопада ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на сайт шведського парламенту (Риксдагу).

“Риксдаг вирішив надати уряду повноваження виділити Україні оборонні матеріали у 2022-му році максимальною вартістю 3 007 800 000 крон. Йдеться про системи протиповітряної оборони й боєприпаси до них, броньовані автомобілі, особисте спорядження, в тому числі зимові набори для захисту тіла, обладнання для наведення гармат, звичайні та камуфльовані намети”, — заявили у парламенті.

У Риксдагу наголосили, що депутати провели всі належні процедури та ухвалити офіційне рішення менш ніж за два робочі дні.

Як зазначається, підтримка включатиме системи протиповітряної оборони, боєприпаси, бронетранспортери, індивідуальне спорядження, у тому числі зимове й захисне, обладнання для прицілювання, намети й маскувальні сітки.

Варто також згадати, що Хорватія планує передати Україні 14 вертольотів Мі-8. А 17 листопада президент Фінляндії Саулі Нійністьо ухвалив рішення про надання нового великого пакету оборонної підтримки для нашої держави.

Поделиться публикацией