РФ БРЕШЕ, КОЛИ ГОВОРИТЬ, ЩО ЗБИВАЄ ДЕСЯТКАМИ РАКЕТИ «HIMARS» – ІГНАТ

В рф подають, що збивають десятками ракети «HIMARS». Це неправда, ці ракети прекрасно влучають у цілі

Про це 17 листопада під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«росія має достатньо засобів ППО, і ці засоби працюють ефективно. Тут не треба жодних ілюзій. Але ж і наші Сили оборони мають непогану зброю, яку надають партнери. Наше озброєння в комплексі працює, російська ППО зазнає теж втрат. Вона не є такою, як подають у зведеннях російського міноборони. Подають, що збивають десятками ракети «HIMARS». Це неправда, ці ракети прекрасно влучають у цілі», — сказав Ігнат.

Речник додав, що чимало засобів ППО росія розташувала у Криму. Проте цих засобів недостатньо, аби охопити всю лінію фронту.

«Ми знаємо, що росія має доволі велику лінію засобів ППО. Це стосується комплексів малої, середньої та великої дальності дії. Вони у цьому питанні пішли далеко вперед. Те, що має Україна — БУК-М1 і С-300, це комплекси радянської розробки, росія їх вже давно модернізувала. І ці комплекси є сьогодні в росії, Крим теж насичений цими засобами. Але територія росії настільки велика, лінія фронту не мала, щоб повністю перекрити весь повітряний простір. Ми бачимо, що вже з білорусі стали перевозити ракети С-300 десь ближче до Донбасу. Просто вони щодня б’ють і використовують їх як балістичні», — сказав речник Повітряних сил.

Поделиться публикацией