ЧИ НАДАСТЬ БЕЛЬГІЯ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ БІЛЬШЕ, НІЖ ФРАНЦІЯ?

У 2024 році Бельгія планує надати Україні 611 мільйонів євро військової допомоги, а також допомогти модернізовувати Сили оборони.

Міністр оборони України Рустем Умєров поговорив про це телефоном з очільницею оборонного відомства Бельгії Людивін Дедондер. «Обговорили останні події на фронті та перспективи оборонної співпраці між нашими країнами», – розповів Рустем Умєров. Умєров подякував бельгійській колезі за участь в коаліції військово-повітряних сил, зокрема в програмі підготовки пілотів. «Високо ціную непохитну підтримку бельгійських партнерів. Цього року Бельгія планує надати 611 мільйонів євро військової допомоги та має довгострокове зобов’язання підтримувати модернізацію наших Сил оборони», – поінформував Умєров.

Дедондер розмову не коментувала, але на своїй офіційній сторінці в соцмережі X (колишньому твіттері) зробила репост публікації з офіційного акаунта Міноборони України про ці переговори. Бельгія неодноразово надавала фінансову допомогу Україні. У 2023 році країна надала один зі своїх найбільших пакетів допомоги, посилюючи військову підтримку України. Крім того, Бельгія бере активну участь в підготовці українських льотчиків на F-16.

Нагадаємо, Бельгія в березні відправить два двомісні навчально-бойові літаки F-16BM до Данії, які будуть використовуватись для навчання українських льотчиків.

Поделиться публикацией