ЦІЄЇ ОСЕНІ ПОВИННІ ПОЧАТИСЯ ДЕРЖВИПРОБУВАННЯ БЕЗПІЛОТНОГО ЛІТАЛЬНОГО АПАРАТУ «ОРІОН» ДЛЯ АРМІЇ РФ

Цієї осені повинні початися держвипробування безпілотного літального апарату «Оріон», оснащеного високоточними протитанковими керованими ракетами «Вихор-М».

Про це 3 серпня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости».

Втім, оглядач наполягає, що це буде швидше чиста формальність. Справа в тому, що «Вихори» вже пройшли успішне бойове хрещення в Сирії. Їх застосовували з вертольотів Ка-52 і тих же безпілотних «Оріон».

«Оріон» — назва громадянського багатофункціонального безпілотного літального апарату. Його військова версія носить ім’я «Іноходець».

У Сирії цей перший в нашій країні реально існуючий ударно-розвідувальний безпілотник використовувався для моніторингу наземних об’єктів і виконував ударні завдання. Він наносив удари по базах бойовиків і їх техніці невеликими коректованими авіабомбами, а також «Вихор». Результати військові оцінили дуже високо.

Тепер для того щоб «Іноходець» в ударній комплектації офіційно став у стрій Збройних сил, необхідно провести держвипробування.

Повідомляєтья, що вони будуть суворими, але частково все-таки формальними, так як бойові можливості «Іноходця», оснащеного бомбами і керованими ракетами, підтверджені на війні.

Максимальна злітна вага «Оріона-іноходця» — 1000 кг, маса корисного навантаження — до 250 кг. Тривалість польоту — 24 години. Вага ракети «Вихор-М» в транспортно-пусковому контейнері — близько 60 кг. Тобто «Іноходець» може спокійно нести чотири пускові контейнера, хоча, швидше за все, їх буде три. Цього цілком достатньо, тому що ймовірність ураження цілі типу танк, навіть при його русі — вісімдесят відсотків.

Керовані «Вихор-М» застосовуються вдень і вночі в будь-яких погодних умовах на дальності до 10 км. Ракета пробиває близько метра гомогенної броні

Поделиться публикацией