«УКРСПЕЦЕКСПОРТ» В 2021 РОЦІ ПІДПИСАВ КОНТРАКТ НА РЕМОНТ ПАКИСТАНСЬКИХ ТАНКІВ Т-80УД І ПОСТАВКИ ЗАПЧАСТИН НА 85 МЛН. ДОЛ. – ЗАСТУПНИК ГД «УКРОБОРОНПРОМУ»

ДК «Укрспецекспорт» в 2021 році було підписано угоду на ремонт пакистанських танків Т-80УД і поставки запчастин — на 85 млн. дол.
Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомив заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» з маркетингу та збуту Михайло Морозов, який з жовтня 2019 року є займається координацією роботою спецекспортерів.
Говорячи про ринок Пакистану, М. Морозов відзначив важливість пакистанського танкового контракту на поставки 320 танків Т-80УД та проект створення танка Al Khalid для Пакистану.
«Al Khalid — це був перший досвід тристороннього співробітництва в розробках зброї, а партнерами України виступили Китай і Пакистан. В значній мірі проект дозволив ґрунтовно закріпитися на пакистанському ринку, зокрема, поставками моторно-трансмісійних відділень, систем управління вогнем і стоянкових гальм для танка», — пояснив він.
Перший контракт на поставку 320 танків Т-80УД між Ісламабадом і Києвом було підписано влітку 1996 року. Україна протягом трьох років повинна була поставити Пакистану танки, запчастини, навчити персонал і забезпечити сервісне обслуговування на загальну суму 640 млн. дол.

Поделиться публикацией