У РАЗІ ЗАГРОЗИ БЕЗПЕКИ СОЮЗНОЇ ДЕРЖАВИ НА ТЕРИТОРІЮ БІЛОРУСІ МОЖУТЬ БУТИ ВВЕДЕНІ ВІЙСЬКА РОСІЇ – ЛУКАШЕНКО

У разі загрози безпеки Союзної держави на територію Білорусі можуть бути введені війська Росії.

Про заявив 30 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє портал «Военно-политическое обозрение».

«Ми можемо в потрібний момент в короткий проміжок часу 500 тис. чоловік поставити під рушницю, а це вже сила.Якщо буде мало, сюди будуть введені всі збройні сили Російської Федерації », — зазначив білоруський лідер. Білоруський військовий експерт Олександр Тиханський пояснив, в якому форматі може бути створена російська військова база в Білорусі.

За оцінкою білоруського військового експерта Олександра Тиханського, розміщення військово-повітряної бази представляється найімовірнішим напрямом поглиблення військового співробітництва Білорусі та Росії.

«Мова йде про те, щоб розмістити на території Білорусі не як зараз, військові об’єкти, а саме створити бази. На сьогоднішній день найбільш оптимістично виглядає картина з розміщенням військово-повітряної бази. З точки зору підготовленості інфраструктури та аеродромів найбільш відповідним майданчиком виступають Бобруйськ і Вітебська область. Але там близько литовський кордон, і Прибалтика буде істерія », — зазначив військовий експерт.

Тиханський нагадав, що зараз йде підготовка до навчань «Захід-2021», які пройдуть з 10 по 17 вересня. «Думаю, що ці питання будуть там порушені. Особливо в частині того, що сьогодні військові полігони передбачені тільки для навчань в ранзі до бригади, не більше. А ось як в Росії, для дивізії або армії — таких полігонів немає », — підсумував співрозмовник

Поделиться публикацией