НАЗВАНІ ТИПИ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ, ЯКА НАДІЙДЕ НА ОЗБРОЄННЯ В ПДВ

На озброєння в ПДВ найближчим часом можуть надійти легкі плаваючі танки «Спрут», бронемашини «Тайфун-ВДВ», протитанкові ракетні комплекси «Корнет-Д1» та інші типи озброєння.

Про це 2 серпня ц.р. вказує оглядач білоруського порталу «Военно-политическое обозрение».

«Спрут-СДМ1» при масі в 18 тон озброєний 125-міліметровим знаряддям 2А75, яке з вогневої потужності відповідає знаряддя танка Т-90МС. Танк здатний плисти при хвилюванні в 3 бали. Бойову машину готуються протестувати в умовах арктичного холоду.

Нові аеродесантні бронемашини «Тайфун-ВДВ» озброєні дистанційно-керованим модулем з 30-міліметровою гарматою підвищеної дальності.

Протитанковий ракетний комплекс «Корнет-Д1» обладнаний двома автоматизованими пусковими установками, кожна з яких може вести вогонь по окремій цілі. Також він здатний нести снаряди з термобаричною частиною, має здатність вражати малошвидкісні літальні апарати, включаючи вертольоти. «Корнет-Д1» розміщується на шасі бойової машини десанту.

Крім того, розробляється транспортно-штурмової вертоліт Мі-8АМТШ-ВН. Він конструюється на базі вертольотів серії Мі-8/17. У ньому реалізовано посилене бронювання, також вертоліт буде озброєний керованими ракетами «Атака».

Для ПДВ готують і самохідні авіадесантовані знаряддя «Лотос», самохідні міномети «Дрок», парашути «Кадет-100».

Поделиться публикацией