У КНДР ЗАЯВИЛИ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ВИПРОБУВАНЬ ПІДВОДНОГО БЕЗПІЛОТНИКА, ЩО МОЖЕ НЕСТИ ЯДЕРНИЙ БОЄЗАРЯД

Північна Корея заявила про проведення випробувань нового власного підводного безпілотника, який можна оснастити ядерним боєзарядом.

Про це 24 березня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на NK News.

За даними державних ЗМІ КНДР, ця  безпілотна підводна система під назвою Haeil може використовуватись для неочікуваних морських атак.

Також заявлено, що цей безпілотний апарат може знищувати морські ударні корабельні групи та великі оперативні порти, формуючи за допомогою підводного ядерного вибуху велику хвилю у вигляді цунамі.

За інформацією Пхеньяна, цей безпілотник може бути розгорнутий на будь-якому узбережжі і в морському порту або буксируватися надводним кораблем для експлуатації.

Заявляється, що з 21 по 23 березня було проведено випробування нової безпілотної підводної системи, яка здатна нести ядерний заряд.

Повідомляється, що під час випробування новий північнокорейський безпілотник перебував під водою на глибині від 80 до 150 метрів понад 59 годин і підірвав неядерний заряд у водах біля східного узбережжя в четвер.

Державні ЗМІ КНДР опублікували фотографії з об’єктом, який рухається під водою біля поверхні, та вибух над водою.

Ці випробування оцінювали усі тактичні та технічні характеристики та навігаційно-технічні показники підводного безпілотника.

Тестування також перевірило його надійність та безпеку і, як заявляють у Північній Кореї, повністю підтвердило його бойові характеристики.

 

Поделиться публикацией