СТРІМКИЙ ОБВАЛ РФ НА СВІТОВОМУ РИНКУ ОЗБРОЄНЬ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ТА ДОСЯГ НАЙКРУПНІШОГО ПАРТНЕРА

В Індії стурбовані, що РФ не виконує зобов’язань із постачання зброї через війну проти України

24 березня 09:25

В Індії стурбовані через те, що РФ не виконує зобов’язань щодо постачання зброї. Через війну проти України Росія не вкладається у строки з поставок важливих військових вантажів до Індії, яка є найбільшим покупцем російської зброї. Про це повідомляє «Голос Америки».

Зокрема, заяви про те, що через вторгнення в Україну РФ не зможе виконати частину своїх зобов’язань, пролунали на слуханнях в парламенті Індії. Представники ВПС Індії кажуть, що цього року Москва запланувала «великі поставки», які не відбудуться. При цьому, під час слухань не надавалися деталі щодо постачання зброї.

ВПС Індії залежать від поставок з РФ запасних частин для винищувачів Су-30МКІ та МіГ-29. Крім того, в Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) не виключають, що ситуація може торнкнутися й нової системи ЗРС С-500 — у січні 2022 р. стало відомо, що Індія може стати першим закордонним покупцем С-500. В ЦДАКР вважають, що РФ вже випала з п’ятірки основних світових постачальник зброї.

Представники ВПС Індії повідомили, що війна РФ проти України настільки вплинула на поставки РФ, що вони змушені скоротити прогнозовані витрати на модернізацію індійських ВПС на фінансовий рік, який закінчується 31 березня 2024 року, майже на третину порівняно з попереднім фінансовим роком.

Зокрема, ВПС Індії прогнозували капітальні витрати на 853 млрд рупій (10,38 млрд доларів) на 2022-2023 фінансовий рік, але були змушені скоротити їх до 588 млрд рупій (7,15 млрд доларів) у національному бюджеті.

Заява представників ВПС Індії є першим офіційним підтвердженням зриву графіка поставок зброї РФ.

Поделиться публикацией