У БРИТАНІЇ СТВОРЯТЬ СПЕЦІАЛЬНИЙ ОРГАН ДЛЯ БОРОТЬБИ З КОМПАНІЯМИ, ЩО УХИЛЯЮТЬСЯ ВІД РОСІЙСЬКИХ САНКЦІЙ

У Великій Британії оголосили про створення Управління з реалізації торгових санкцій (OTSI) для боротьби з компаніями, що ухиляються від російських санкцій.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

Зазначається, що у зв’язку зі створенням нового управління компанії, які порушують санкції, зокрема запроваджені після війни в Україні, будуть покарані суворіше.

OTSI стежитиме за дотриманням торгових санкцій, зокрема проти росії. Підрозділ допомагатиме компаніям дотримуватись санкцій, а також розслідувати порушення. Якщо порушення будуть доведені, управління може оштрафувати компанію або передати справу до HMRC (Службу доходів та митниці) для кримінального переслідування.

Крім того, OTSI стежитиме за діяльністю компаній, які можуть намагатись обійти санкції, відправляючи продукцію через інші країни.

«За нашими оцінками, без міжнародних санкцій у росії було б понад 400 мільярдів доларів для фінансування війни, чого вистачило б на фінансування вторгнення ще на чотири роки. Ми завдаємо удару росії там, де їй болючіше, і позбавляємо російського диктатора путіна ресурсів, необхідних йому для фінансування його незаконної війни в Україні», — наголосила міністр із санкцій Енн-Марі Тревельян.

Управління розпочне свою роботу на початку 2024 року, як тільки набудуть чинності нові законодавчі вимоги, та посилить чинну роботу уряду щодо забезпечення дотримання торгових санкцій Великої Британії.

 

Поделиться публикацией