РЕАЛІЗУВАТИ ПРОРИВ У 2024 РОЦІ ДУЖЕ СКЛАДНО – ГЕРОЙ УКРАЇНИ ФІНАШИН

Танкові кулаки більше не працюють. Ми пишемо новітню історію воєн

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3798218-intervu-z-sergiem-lesenkom-gist-programi-dmitro-finasin-geroj-ukraini.htmlТаке переконання в інтерв’ю Укрінформу висловив Дмитро Фінашин, молодший лейтенант Національної гвардії України, Герой України.

Він зазначив, що реалізувати прорив у 2024 році дуже складно, а на полі бою «вдень дрон вирішує всі питання».

Пряма мова воїна:

«Ну, прорив… Не знаю. Особисто мені важко віриться в якийсь такий прорив, тому що це дуже складно реалізувати. У відкритих джерелах – ні для кого не таємниця, якщо подивитись супутникові знімки, як будується лінія оборони росіян. Наприклад, це дуже потужні фортифікаційні споруди, це накриті лінії окопів на десятки кілометрів. Я вже бачу просто, як вони їх накривають дахом. Це будуть вогневі позиції, яких уже не видно так сильно, і не подивишся, що він сидить тут, тут і тут на позиції. Це позиції, закриті від очей. Це дуже складно буде для нас. Насправді. Не знаю, чи дуже, але це ще буде тривала війна. Ми вже бачимо, що не виходить, не працює так, як хотілося, і ми не можемо дійсно прорвати і переламати фронт.

Бронетехніка важлива. Це серйозні мобільні вогневі засоби, наприклад. Наприклад, якщо брати гусеничну техніку – це техніка, яка може проїхати легко. Це броньована техніка, яка може захистити тебе на підриві міни, наприклад, висадка десанту, якщо це можливо. Якщо вже є якісь прокладені маршрути, то це потрібно робити технікою. Інше питання в тому, що треба цією технікою проїхати до лінії фронту. А як це зробити, якщо все криється дронами? Тобто зараз бронетехніка десь стоїть, трошки далі, трошки на витяжці, тому що дрони не дають під’їхати. Зараз весь основний рух відбувається вночі – як у нас, так і в них, тому що вдень дрон вирішує всі питання».

Поделиться публикацией