УХВАЛИТИ ДО РІЗДВА ЗАКОН ПРО ДОПОМОГУ УКРАЇНІ ПРАКТИЧНО НЕМОЖЛИВО – ЛІДЕР РЕСПУБЛІКАНЦІВ В СЕНАТІ США

Ухвалити до Різдва закон про допомогу Україні практично неможливо, — лідер республіканців у Сенаті Макконнелл

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що ухвалити закон про надання військової допомоги Україні до Різдва буде «практично неможливо» і закликав президента США Байдена активніше брати участь у переговорах, які зайшли, на його думку, у глухий кут.

Про це повідомив Інтерфакс-Україна.

«Все, що я сказав, це те, що «практично неможливо» (ухвалити закон про військову допомогу для України – Ред.), навіть якщо ми досягнемо угоди — розробити її, провести через Сенат, провести через Палату представників до Різдва», — сказав Макконнелл журналістам, додавши, що це не означає, що це не важливо.

Зокрема, він зазначив, що «спікер Палати представників Майк Джонсон сказав кільком людям, що Палата представників залишає місто наприкінці цього тижня». «А це означає, що навіть якщо сенатські переговорники укладуть угоду з безпеки кордонів, законодавці Палати представників не зможуть розглянути її до січня», — пояснив лідер республіканців у Сенаті. Також, на думку Макконнела, президенту США Джозефу Байдену варто брати більш активну участь у дискусіях щодо ухвалення цього закону. «Ми всі знаємо, що він єдиний, хто може підписати законопроект», — сказав Макконнелл про Байдена. «Без нього операція неможлива», — додав він.

Як зазначає видання The Hill, Макконнелл зробив свої коментарі за кілька годин після того, як президент України Володимир Зеленський зустрівся з сенаторами в Капітолії, щоб попросити Конгрес профінансувати чергову військову допомогу Україні.

Поделиться публикацией