ЧЕРГОВА СТАТТЯ ВІД POLITICO ПРО ТЕ, ЩО САНКЦІЇ ПРОТИ РФ НЕ ПРАЦЮЮТЬ

Російський імпорт мікроелектроніки, бездротових і супутникових навігаційних систем та інших критично важливих компонентів, на які поширюються санкції, відновився до майже довоєнного рівня, досягнувши за перші 9 місяців цього року закупок на 900 мільйонів доларів на місяць, про що сказано в звіті, який скоро опублікує Київська школа економіки.

«Все це вказує на те, що, хоча західні санкції, запроваджені після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року, мали тимчасовий ефект, Москва та її помічники значною мірою досягли успіху в реконфігурації ланцюгів постачання з допомогою Китаю, Гонконгу та країн на задньому дворі Росії, таких як Казахстан, а ще країни-члена НАТО Туреччини», — йдеться в статті.

За даними групи з питань санкцій Київської школи економіки, американський напівпровідниковий гігант Intel у 2023 році знову став найбільшим постачальником Росії. За ним слідує китайська компанія Huawei. Далі йдуть Analog Devices, AMD, Texas Instruments і IBM, всі ці компанії американські.

Поделиться публикацией