УПРОДОВЖ ДВОХ МІСЯЦІВ РОСІЙСЬКІ КОРАБЛІ НЕОДНОРАЗОВО ДОСТАВЛЯЛИ ВАНТАЖІ З КНДР У ВІЙСЬКОВИЙ ПОРТ РФ – ЗМІ

Північна Корея набагато активніше допомагає Росії у війні з Україною, аніж про це повідомляється раніше. Як свідчать нові супутникові знімки, упродовж двох місяців російські кораблі неодноразово доставляли вантажі з КНДР у військовий порт РФ.

Про це 16 жовтня ц.р. повідомив DT,UA, посилаючись на пише видання The Washington Post.

Журналісти зазначають, що два судна «Ангара» і «Марія» почали курсувати, після зустрічі високого рівня між офіційними особами Північної Кореї та Росії, що відкрило шлях для зустрічі Кім Чен Ина з Володимиром Путіним минулого місяця.

Згідно з аналізом RUSI, не один, як повідомлялося раніше, а два кораблі курсують маршрутом між північно-східним північнокорейським портом Раджин і військовим портом у Дунаї на Далекому Сході Росії. Вони здійснили щонайменше п’ять рейсів туди й назад із середини серпня до суботи. Приблизно в той час, коли почалися поставки, на складі боєприпасів поблизу українського кордону, швидко розширювалися ями для боєприпасів. Останніми тижнями ці ями були заповнені ящиками з боєприпасами. За даними RUSI, колір і розмір цих контейнерів збігалися з партіями, які надходили в Дунай з Раджина.

«Це матиме дуже серйозний вплив на траєкторію війни [в Україні]. Північна Корея має можливість виробляти багато боєприпасів і має значні запаси», — сказав Джек Вотлінг, старший науковий співробітник сухопутної війни в RUSI.

За даними видання Північна Корея виробляє два типи боєприпасів, які Росія активно використовувала у війні — 122-міліметрові ракети до системи “Град” та 122-міліметрові гаубичні артилерійські снаряд.

Поделиться публикацией