В РФ НАЛАГОДИЛИ ВИРОБНИЦТВО FPV-БЕЗПІЛОТНИКІВ НА ХЛІБОЗАВОДІ

У Росії для війни з Україною налагодили виробництво FPV-безпілотників на хлібозаводі. При цьому випуск дронів відбувається паралельно з хлібобулочними виробами. Відео з підприємства опублікували на російському пропагандистському каналі.

Про це 16 жовтня ц.р. повідомив Мілітарний.

Інформується, що випуск дронів організував Тамбовський хлібокомбінат за запитом військових російської окупаційної армії.

Перші повідомлення про налагодження виробництва FPV на цьому підприємстві, російські медіа розповсюдили у березні цього року.

Цей дрон назвали “Бекасом”, нібито на честь птаха. Заявлено, що розробкою займалися технічні фахівці хлібокомбінату, вони їх і збирають в окремому приміщенні.

Для виробництва FPV-дронів придбали 3D-принтери, на них друкують деталі для кріплення корисного навантаження: камер, антен, систем скидання боєприпасів. Частину комплектуючих закуповують.

Станом на березень 2023 року, російська пропаганда заявляла про випуск на Тамбовському хлібокомбінаті 200 дронів на місяць середньою вартістю 450 доларів.

Вони мають можливість літати зі швидкістю 65 км/год, а одного заряду акумулятора вистачає на 15 хвилин роботи, також у комплекті з БПЛА російським окупантам поставляється запасна батарея.

Об’єми нинішнього випуску FPV-дронів на цьому хлібокомбінаті наразі невідомі.

 

Поделиться публикацией