КОМПАНІЯ RAYTHEON РОЗРОБЛЯЄ НОВИЙ ТИП ДВИГУНА, , ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ У МАЙБУТНІХ СИСТЕМАХ ОЗБРОЄННЯ ТА РАКЕТАХ

Компанія Raytheon розробляє демонстратор серійного варіанта обертово детонаційного двигуна, для використання у майбутніх системах озброєння та ракетах.

Про це 16 жовтня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на офіційний сайт компанії.

Компанія отримала контракт на розробку серійного дослідницького двигуна від Агентства передових оборонних дослідницьких проєктів (DARPA) під назвою Gambit, який у майбутньому зможе використовуватись у ракетному озброєнні, що забезпечить збільшену дальність у 3 рази, порівняно зі стандартними ракетними двигунами.

Цей тип двигуна є більш компактним, та має більший потенціал до покращень, що може забезпечити технічну перевагу американських керованих ракет повітря-повітря у майбутніх повітряних баталіях.

Gambit – це перша програма у світі, яка ставить за ціль використання нового двигуна у майбутніх системах озброєння.

Компактність двигуна та його ефективне згоряння забезпечують приріст дальності та швидкості порівняно з поточним ракетним двигуном на твердому паливі. Це дозволить швидше реагувати на сучасні загрози у світі з боку США, та їх союзників.

Це революційна силова система, ми використовуємо існуючі інструменти цифрового проектування та досвід усіх підрозділів RTX, щоб швидко створити прототип цього типу двигуна наступного покоління та вдосконалити технологію – розповів Колін Вілан, президент  підроздалу передових технологій Raytheon.

Завдяки цьому контракту Raytheon стає першою компанією, яка застосувала технологію обертового детонаційного двигуна в реальній тестовій системі.

Розробка буде відбуватись з використанням елементів ітерації моделей продуктивності, які базуватимуться на даних реального світу з поетапних системних тестів.

 

Поделиться публикацией