УКРОБОРОНПРОМ ЗАТВЕРДИВ ПЛАН АНТИКРИЗОВИХ ЗАХОДІВ ДЛЯ ХАРКІВСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО АВІАЦІЙНОГО ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА

Державний концерн «Укроборонпром» продовжує вживати заходів для збільшення обсягів виробництва та фінансового оздоровлення Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП).

Про це 12 травня ц.р. повідомили в пресслужбі держконцерну.

Як повідомлялося раніше, у квітні відбулась зміна керівництва, а за підтримки Концерну ХДАВП частково погасив борг із заробітної плати (9 млн грн разом із податками). Крім цього, на засіданні Ради директорів Концерну кілька тижнів тому розглянуто план антикризових заходів.

«Сьогодні, після відповідного доопрацювання, цей план мною затверджено. Документ містить чітку дорожню карту та дасть змогу підприємству покращити фінансово-економічне становище. Проте для того, аби вивести ХДАВП з довгострокової фінансової кризи на точку беззбитковості, необхідна командна робота і підтримка Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України. Наразі ми активно проводимо переговори з українськими та іноземними компаніями щодо залучення інвестицій у це стратегічне підприємство», – зазначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Ще в грудні минулого року за дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля Концерн надіслав на розгляд Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України проєкт закону щодо фінансового оздоровлення ХДАВПу.

В Укроборонпромі щоденно працюють над отриманням державних контрактів на літаки Ан-74, для чого було надіслано лист-звернення, зокрема, до голови Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з пропозицією вдосконалити механізм укладання договорів на виготовлення авіатехніки на держзамовлення під держгарантії. Це стосується не лише ХДАВПу, а й інших підприємств, які перебувають у важкому фінансовому становищі.

«Просимо Уряд у найкоротші терміни затвердити відповідний проєкт постанови, який ми вже надіслали на розгляд. У разі її ухвалення ХДАВП та інші стратегічно важливі для України підприємства отримають можливість працювати для забезпечення потреб державних замовників», – зазначає очільник Концерну.

Поделиться публикацией