УКРАЇНСЬКІ ФАХІВЦІ З КІБЕРБЕЗПЕКИ ПРОЙДУТЬ П’ЯТИДЕННЕ НАВЧАННЯ

Про це 9 листопада ц.р. повідомив Інтерфакс Україна з посиланням на РНБО.

Українські фахівці, які забезпечують кібербезпеку в країні, пройдуть п’ятиденне навчання зі створення комплексного захисту комп’ютерних систем.

Навчання відбудуться за підтримки Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global).

Як повідомляє пресслужба Ради національної безпеки та оборони України, у Києві стартував навчальний проєкт Bug Bounty.

Ціль проєкту спрямована на навчання основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки України та працівників критичної інфраструктури.

Освітній проєкт був організований Національним координаційним центром кібербезпеки при Раді нацбезпеки й оборони України та CRDF Global.

Протягом п’яти днів відбудуться лекції з проведення пентестів об’єктів критичної інфраструктури, створення комплексної системи захисту таких об’єктів і посилення технічних спроможностей.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року на новоствореній кафедрі захисту інформації та кібербезпеки Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова (ЖВІ) відкрили кіберполігон.

Як повідомили фахівці НВЦ «Інфозахист», кіберполігон – це хаб, де курсанти та студенти можуть проводити дослідження та відпрацьовувати заходи протидії гібридним впливам у кіберпросторі, де можна займатись науковими розробками, проводити практичні заняття та організовувати змагання.

Також нагадаємо, у липні 2020 року СБУ розкрила деталі з кібербезпеки України.

За півроку СБУ нейтралізувала 300 кібератак на об’єкти критичної інфраструктури. До цих кібератак були причетні майже 20 хакерських угруповань.

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией