НАШЕ ЗАВДАННЯ – ЗАВАНТАЖИТИ ПІДПРИЄМСТВА «УКРОБОРОНПРОМУ» ЗАМОВЛЕННЯМИ В ІНТЕРЕСАХ ЗС УКРАЇНИ – ОЛЕГ УРУСЬКИЙ

У рамках робочої поїздки на Житомирщину та Хмельниччину віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський відвідав державні підприємства «Житомирський бронетанковий завод», «Шепетівський ремонтний завод», «Новатор» та «Науково-технічний комплекс «Завод точної механіки», що входять до складу ДК«Укроборонпром».

Про це 9 листопада ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на пресслужбу відомства.

Віцепрем’єр-міністр на підприємствах ознайомився із виробничими потужностями, ходом виробничого процесу, існуючими технологічними можливостями й поточним станом роботи, атакож обговорив плани подальшого розвитку, основні напрямки діяльності й проблемні питання, які наразі існують на держпідприємствах.

На ЖБТЗ особливу увагу приділили вчасному виконанню та якісному ремонту і модернізації техніки, згідно з Державним оборонним замовленням в умовах пандемії. Незважаючи на спад ринку гусеничної бронетехніки, як заявив очільник підприємства Олексій Жуковець, житомирський завод має гарні перспективи щодо отримання замовлень на капітальний ремонт та модернізацію БМП-1/2, БМД-1/2 та інших моделей гусеничної бронетехніки.

На «Шепетівському ремонтному заводі» Олег Уруський ознайомився з технікою, яку виробляє підприємство, зокрема новітньою реактивною системою залпового вогню БМ-21УМ «Берест», та обговорив із керівництвом підприємства перспективи вирішення нагальних проблем заводу та його подальший розвиток.

Під час візиту на Науково-технічний комплекс «Завод точної механіки», де виготовляють артилерійсько-стрілецьку зброю для усіх видів бронетехніки ЗСУ, віцепрем’єр оглянув виробничі потужності заводу та його матеріально-технічну базу.

– Наше завдання – завантажити підприємства «Укроборонпрому» замовленнями в інтересах Збройних Сил України. Я побачив рішучу готовність підприємств їх виконати, як і готовність працювати на експорт, – зазначив Олег Уруський.

«Максимальне забезпечення сил безпеки і оборони держави озброєнням та військовою технікою – у визначені терміни, із відповідною якістю та в межах бюджету – це найголовніше завдання Концерну», – додав в.о. генерального директора ДК «Укроборонпром» Ігор Фоменко.

Поделиться публикацией