УКРАЇНА ОТРИМАЄ ВІД ЕКВАДОРУ 11 ГЕЛІКОПТЕРІВ МИ-17, АЛЕ ТІЛЬКИ ОДИН З НИХ СПРАВНИЙ

США поставлять Еквадору гелікоптери UH-60A/L Black Hawk замість російських Мі-17, які мають бути передані Україні за посередництвом Пентагону. Про це пише портал Infodefensa.

Ця передача буде реалізована в рамках договору між США та Еквадором, укладеного в січні 2024 року, за яким передбачалася передача Україні радянського озброєння із запасів армії Еквадору, а натомість – отримання новітньої техніки американського виробництва.

Проблема полягає в тому, що із всіх запланованих до передачі Мі-17 справною є лише одна машина, а інші придатні лише для розбору їх на запчастини. Як зазначається, керівництво Еквадору раніше публічно визнавало, що планує віддати Україні «по суті, металобрухт, який наразі є в небоєздатному стані і не може використовуватися за призначенням».

За даними журналу Military Balance, 2022-го року Еквадор мав на озброєнні 11 гелікоптерів Ми-17-1В та Ми-17-1Ш, закуплені в Росії у 2011 році. При цьому не відомо, яка частина з них була боєздатною, адже вже давно спостерігалися проблеми з обслуговуванням техніки та кваліфікацією персоналу. Раніше повідомлялося, що Еквадор та Сполучені Штати уклали домовленість про обмін радянського озброєння на сучасні зразки техніки. При цьому стара зброя буде передана Україні.

Поделиться публикацией