У ЛЬВОВІ ПОЧАВ РОБОТУ ПЕРШИЙ ЦЕНТР РЕКРУТИНГУ ДО УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ

У Львові 12 лютого розпочав роботу перший в Україні центр рекрутингу до Сил безпеки та оборони України. Про це повідомили у Міністерстві оборони.

Цей пілотний проєкт запустили у співпраці Міноборони України та Львівської міської ради. Він покликаний побудувати прозору та ефективну модель залучення до українського війська.

У Центрі можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію. Центр рекрутингу працює за адресою: вул. Костя Левицького, 67.

У Міноборони розповіли, що у центрі щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду.

Наголошується, що центр не матиме стосунку до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож там не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації. Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду з рекрутером та представниками обраної військової частини. “Після погодження кандидатури на певну вакансію кандидата скерують до ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку, яка триває один місяць та, за потреби, фахову підготовку”, — роз’яснили у Міноборони. “Таким чином, центри рекрутингу долучатимуть українців та українок до Сил безпеки та оборони через підписання контракту з відповідною військовою частиною. Наразі є можливість укладати як строкові контракти, так і контракти до оголошення демобілізації”, – пояснили в оборонному відомстві. У Міноборони зазначили, що надалі такі центри мають запрацювати по всій Україні.

Поделиться публикацией