УКРАЇНА НЕ ПОБАЧИЛА ВІД РУСЛАНА ХОМЧАКА СУЧАСНИХ ПІДХОДІВ ДО РОЗВИТКУ АРМІЇ – ЕКСПЕРТ

«В Офісі президента натякнули на конфлікти між Міноборони і ЗСУ. Там вистачає протиріч по «всьому фронту»: розвиток армії, виконання державного оборонного замовлення тощо. При цьому рівень конфліктів між міністром Андрієм Тараном і Русланом Хомчаком був нижчим, ніж між президентом Віктором Ющенком і прем’єром Юлією Тимошенко, якщо пам’ятаєте. Тут справа в іншому. Руслан Хомчак — бойовий офіцер, заслуговує на повагу. Водночас він — консервативна особистість, від якої в експертному середовищі не чекали істотних перетворень в ЗСУ».

Про це 28 липня ц.р. сказав в коментарі «Апострофу» глава Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.

За його словами, Руслан Хомчак запам’ятався збільшенням чисельності ЗСУ, що само по собі є спірним рішенням.

«На жаль, але ми не побачили від Руслана Хомчака сучасних підходів до розвитку армії, які стосуються використання сучасних технологій, станцій РЕБ, інформаційних та роботизованих систем, які і визначають бойовий потенціал сучасних військ. Робити ставку на підвищення чисельності армії — це спроба вирішити проблеми за рахунок рядових військовослужбовців і молодших офіцерів», — додав Валентин Бадрак.

Нагадаємо, що 27 липня ц.р. стало відомо про рішення президента Володимира Зеленського звільнити генерал-полковника Руслана Хомчака з посади Головнокомандувача Збройних Сил України та призначити на його місце Валерія Залужного.

Поделиться публикацией