УКРАЇНА НА 100% НАЦІОНАЛІЗУВАЛА “МОТОРДЕТАЛЬ – КОНОТОП”, ЩО ДОПОМАГАЛО АГРЕСОРУ

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінʼюсту про стягнення в дохід України активів, які належать підсанкційному сенатору ради федерації РФ Сергію Калашникову.

Про це 31 серпня ц.р. повідомив Мілітарний.

У Службі безпеки України розповіли, що мова йде про націоналізацію 100% статутного капіталу ТОВ “Мотордеталь – Конотоп” на території Сумської області.

За даними СБУ, підприємство ТОВ “Мотoрдеталь – Конотоп” є одним із найбільших заводів у Європі, яке виробляє гільзи циліндрів для автомобільних, тепловозних та корабельних двигунів.

До повномасштабного вторгнення РФ продукцію українського заводу Сергій Калашников постачав до РФ для потреб російського військово-промислового комплексу.

Зокрема, унікальні комплектуючі конотопського заводу були необхідні росіянам для виробництва власних військових кораблів.

Крім того, як сенатор ради федерації РФ від Костромської області Калашников голосував за ратифікацію “договорів” про визнання так званих “ЛДНР”.

Після початку повномасштабного вторгнення армії РФ підтримав “приєднання” тимчасово окупованих регіонів України до складу Росії.

Наразі триває досудове розслідування за частиною 4 статті 110-2 Кримінального кодексу України.

“Мотордеталь-Конотоп” – спеціалізований виробник та постачальник якісних гільз циліндрів для двигунів внутрішнього згоряння з більш ніж 50-річним досвідом та традиціями.

Підприємство освоїло виробництво понад 1500 найменувань гільз для будь-якої автомобільної техніки, суден та тепловозів.

У виробництві гільз використовується високотехнологічне обладнання фірм Junker, Takisawa, Gildemeister, Gehring, Emco, Okuma, Nagel та ін.

Поделиться публикацией