ЗЕЛЕНСЬКИЙ «ПРОВАЛИВ» ПЕРШУ ЗУСТРІЧ З БАЙДЕНОМ У 2021 РОЦІ — The Guardian

Перша особиста зустріч президентів України і США Володимира Зеленського та Джо Байдена була «провальною»: Зеленський наполегливо вимагав у Байдена прийняти Україну до НАТО. Про це йдеться у книзі Франкліна Фоера під назвою «Останній політик: Всередині Білого дому Джо Байдена і боротьба за майбутнє Америки», повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на The Guardian.

Фоер описує першу зустріч Зеленського і Байдена в Овальному кабінеті у вересні 2021 року. «Навіть найпалкіші симпатики Зеленського в адміністрації Байдена погодилися, що він промахнувся», — пише він. Автор книги не використовує прямих цитат і не посилається на джерела, повідомляючи про зустріч Байдена і Зеленського 1 вересня. Але його видавець, Penguin Random House, каже, що книга базується на «безпрецедентному доступі до вузького внутрішнього кола радників, які оточували Байдена протягом десятиліть».

За його словами, Зеленський домагався зустрічі в Білому домі. Трамп не захотів з ним зустрічатися, оскільки Зеленський відмовився збирати компромат на політичних опонентів тогочасного президента США, серед яких був і Байден. Фоер твердить, що Зеленський виношував «старі образи після цього епізоду» і «принаймні підсвідомо… здавалося, звинувачував» Байдена — наступника Трампа в Овальному кабінеті — «в приниженні і політичних проблемах, яких він зазнав». На думку автора книги, президент України вважав Байдена слабким, особливо через його рішення на початку 2021 року скасувати санкції проти російської компанії, яка будувала «Північний потік-2».

Поделиться публикацией